Referenties

Kerkstoel

Gepassioneerd door beton

www.kerkstoel.be

Kerkstoel 2000+: vanuit CAD tekeningen worden alle detailgegevens van elke breedplaatvloer en elke  prefab wand in de database ingelezen. Fargo (maatwerk software) beschikt over een generiek artikelbestand dat we zelf als gebruiker kunnen beheren en bijsturen. Dit biedt ons een enorme flexibiliteit om in te spelen op veranderende omstandigheden in de productie omgeving, maar ook op gebied van afrekening en wetgeving. De volgende processen worden beheerd in Fargo: projectopvolging, prijzen, offertes, orders, planning (tekenaarsplanning, productieplanning, leveringsplanning en meer), datatransfer naar de productie, automatische facturatie, klachtenbeheer, productiestilstanden etc. De elementstatussen zijn verbonden aan een kleurenpalet zodat de gebruiker in elk scherm steeds in één oogopslag kan zien of er iets aan de hand is.

Kerkstoel Beton: het generieke artikelbestand van Fargo stelde ons ook in staat om de administratieve flow binnen onze betonafdeling te automatiseren met dezelfde software. Betonrecepten en prijzenmatrices werden gekoppeld aan de artikelen voor onze prefab elementen. We behouden op deze manier een overzicht over de verschillende bedrijven binnen 1 systeem.

Cordeel (C-Concrete)

Algemeen aannemer in alle bouwwerken

www.c-concrete.be

Eerste fase: automatisering van de knip-, buig- en vlechtafdeling. In Stargon worden de projecten (offertes, orders) beheerd en de buigstaten gepland. Zowel de productie- als de lasafdeling worden via Stargon aangestuurd. Na de productie behouden we te allen tijde het overzicht op de gemaakte kosten per dossier, d.w.z. enerzijds de materiaalkosten alsook de prestaties die d.m.v. eenvoudige scanners weggeschreven worden in de database. Het aankoopbeheer stelt ons in staat contracten, bestellingen en afroepen met leveranciers van dichtbij op te volgen.

Tweede fase: automatisering van de prefab afdeling. Ook voor deze afdeling hebben we gekozen voor Stargon. Alles start in de tekenafdeling. Het documentbeheer in Stargon geeft ons de mogelijkheid om tekeningen en revisies van tekeningen op eenvoudige wijze te beheren. Een planningsscherm specifiek voor prefab beton elementen biedt de nodige soepelheid om alles tijdig geproduceerd en geleverd te krijgen. Via scanners wordt elke lading gecontroleerd zowel op gebied van de te leveren elementen, de transportsterkte van de elementen alsook het toegestane gewicht van de totale vracht.

BPI – BouwPlaatsInrichters

Verhuur en verkoop van bouwmaterieel / bouwmaterialen

www.bouwplaatsinrichters.be

Wij werken reeds sinds 1997 samen met Kresoft! Gedurende al die jaren helpt Matergon ons met het beheer van ons materiaal en materieel. We hebben een uitgebreid gamma aan artikelen en ook heel diverse klanten. Dit zorgt veelal voor een verschillende aanpak in de contracten die we afsluiten en dat maakt de facturatie dan ook complex. Gelukkig biedt Matergon een oplossing zodat een contract eenduidig ingegeven kan worden wat ervoor zorgt dat de facturatie via een eenvoudige druk op de knop wordt uitgevoerd.

Sinds 2012 staat Kresoft ook in voor ons netwerk: al onze data staat in The Cloud zodat we op onze beide oren kunnen slapen. De combinatie van software- en netwerksupport door één enkele leverancier bespaart ons heel wat kopzorgen zodat we ons kunnen concentreren op onze core business.

Frangema Staal

Uw ijzersterke partner

www.frangemastaal.be

Kresoft is gekend op de Belgische en de Nederlandse markt als leverancier van software voor knip- en buigcentrales. Daarom hebben we sinds 2005 besloten om de overstap van onze oude software naar Stargon te maken. Tot op vandaag hebben we ons dit nog niet beklaagd. Kresoft kent onze branche!

Sinds de Stargon versie in 2009 zijn de mogelijkheden praktisch eindeloos.

Levi Party Rental

… en het feest kan beginnen

www.levipartyrental.be

Om een feest vlekkeloos te laten verlopen, moeten we dagelijks kunnen vertrouwen op een snelle en stabiele softwareondersteuning. MatergonL(ight) is onmisbaar voor ons voorraadbeheer zodat we tijdig kunnen ingrijpen wanneer een materiaal niet meer beschikbaar is. Een geïntegreerde oplossing voor labelen van de paletten en de laadcontrole via scanning zorgt voor een feilloze levering. Elke dienst binnen ons bedrijf kan zelf zijn materialen weer vrijgeven voor de volgende verhuur zodat iedereen betrokken is in het proces. Het was prettig om met Kresoft samen te werken voor dit project.

Kresoft staat ook in voor het gehele beheer van ons netwerk zodat we ons daarover ook geen zorgen hoeven te maken.